Välj en sida

Måste man inte bara älska snygga typsnitt?

Det gör jag i alla fall, och jag får liksom aldrig nog av att exprimentera fram sjysta typsnittskombinationer.

Typsnitt på webben

Tack vare Google fonts så är det inte längre lika komplicerat att välja snygga typsnitt till sin hemsida. I till exempel en WordPress kan man enkelt ändra typsnitt i sina temainställningar.

Välj två och inte fler, ett för rubriker och ett för brödtext. Och ta dig lite tid att prova fram en kombination som känns helt rätt.

Här tipsar jag om fem av mina Google Fonts-favoriter för tillfället!

 

1. Abril Fatface Regular

Abril Fatface är en ren, snygg och kraftig serif som är riktigt snygg som rubriktypsnitt. Med Abril Fatface får man en känsla av en kraftfull rubrik i ett modernt magasin. Det här är typsnittet man ska välja om man vill ha rubriker som sticker ut och fångar blickar. Make a statement med Abril Fatface!

 

2. Playfair Display Regular

Det här typsnittet är classy och sofistikerat och passar perfekt när rubrikerna sätter pricken över i:et i en stilren design. För företag som har starka bilder som talar för sig själva skulle jag gärna välja det här rubriktypsnittet. Som ett diskret halsband till en skräddad klänning. Typ.

 

3. Work Sans Thin

Och apropå stilrena och avskalade designer med proffissionella bilder som grundstenar så tycker jag att det här typsnittet är en perfekt match till ovanstående rubriktypsnitt. Jag är riktigt svag för tunna, vackra san serifer som brödtext kombinerade med eleganta serifer som rubrik.

 

4. Source Sans Pro

Det här är ett riktigt bra go to-typsnitt när man vill ha en brödtext som är ren och enkel men samtidigt lite mjuk och lekfull. Personligen tycker jag att det här typsnittet gör sig jättebra tillsammans med Abril Fatface. Men att välja det här typsnittet är lite som att välja frisyr när man har oval ansiktsform, det går till i stort sett allt.

 

5. Amatic SC Bold

Avslutningsvis vill jag också få med ett typsnitt som är lite gulligt att använda till sina rubriker när man vill ha en handskriven känsla. Ett snyggt handskrivet typsnitt kan vara väldigt effektfullt om man vill förstärka en känsla och ett intryck av att något är tillverkat för hand, eller bara genuint.