Om mig

Jag har arbetat med digital marknadsföring, e-handel och web i 12 år, både strategiskt och visuellt. Jobbat mot kunder i många olika branscher och även inhouse med allt från produktfotografering till budgetplanering och digitala strategier.

I grunden är jag en människa med stor kreativitet som bestämde mig för att utbilda mig till projektledare inom media för att få en bred grund att stå på. Att jag hamnade i e-handelsvärlden var lite av en slump. Färdigutbildad och riktigt taggad att få börja arbeta och använda mina nya kunskaper sökte jag det första jobbet jag hittade som jag tyckte att jag passade in på. Och det fick jag. Sedan dess har jag varit kvar i e-handel och digital marknadsföring, fast i lite olika företag och roller.

Parallellt med det har jag även jobbat med foto och grafisk formgivning, både i mina anställningar och på frilansbasis. Fotograferingen har funnits med mig sedan jag var barn och min mamma ibland svirade om badrummet till mörkrum. När jag sedan själv började fotografera i tonåren var det analogt som gällde, fumla med filmer i mörkret och jobba i infrarött lampljus för att få se sina alster växa fram. Numer är jag till största del digital och plockar bara fram de analoga kamerorna som hobby emellanåt. Och ja, vi har några kameror i olika åldrar att välja på i familjen, gissningsvis 10-15 st.

När jag inte är på jobbet eller sitter hemma och jobbar med ett frilansprojekt så håller jag förmodligen på att måla om ett rum eller möblera om i huset. Inredning ligger mig också varmt om hjärtat och jag är en hemmamänniska ända in i benmärgen. Hemma i soffan framför brasan före att svira runt på stan, alla dagar i veckan! Träning och hälsa har också hög prioritet i mitt liv, så det kan slinka in ett och annat blogginlägg även inom det ämnesområdet.

Erfarenheter & kunskaper

Projektledning e-handel
Digitala strategier
Social media marketing
Grafisk formgivning
Fotografering
Webdesign

Anställningar & uppdrag

Recopart
Shopping4net
Fortus International
Jetshop

Utbildningar & kurser

2018
SharePoint för redaktörer och administratörer

2018
Södertörns Högskola, Konstvetenskap 30 p

2017
Akademi Valand, Fotografiskt projektarbete 15 p

2016-2017
Art College, Fotografutbildning

2004-2004
Masters of Media, Mediateknik KY

2002
Malmö Universitet, Designteori 15 p