Med Instagrams algoritmer har det blivit svårare att synas i sina följares flöden bland mängden Instagramkonton. Men om man ser på det positivt så framtvingar det också ett större värde i användarnas Instagramflöden. Och jobbar man med sitt Instagramkonto på rätt sätt så är det fortfarande effektiv och billig marknadsföringskanal! Här kommer några tips för att hålla uppe synbarheten och intresset.

Integrera med dina följare

Ju mer kommentarer du får på ditt inlägg desto mer relevant tycker Instagram att ditt inlägg är. Om kommentarerna kommer snabbt så är det extra bra. Tänk igenom texterna till dina inlägg och lägg inte allt fokus på bara bilden. Jobba gärna med storytelling så att du blir intressant att följa. Ställ frågor till dina följare, anordna tävlingar, försök att skapa diskussioner. Och skaffa lite koll på vilka dagar och tider just din målgrupp är mest mottagliga, då ökar du chanserna att få kommentarer snabbt på ditt inlägg. Och sist men absolut inte minst; svara på kommentarerna du får! (ja, det värderas också)

Filmer och flerbildsinlägg

Tiden ditt inlägg visas spelar roll för Instagrams algoritmer. Om du (som tidigare redan tagits upp) är bra på att skriva intressanta texter till dina inlägg ökar du chansen att inlägget visas under en längre tid. Men även om du jobbar med filmer och flerbildsinlägg.

Glöm inte Stories

Stories har över 300 miljoner aktiva användare dagligen och man förutspår att det bara kommer att fortsätta växa i en rasande takt. Har du inte börjat använda Stories redan så är det dags att börja utforska det nu! Engagemanget kring dina Stories-inlägg påverkar också dina inläggs synbarhet. Stories funkar ju i grunden lite som Snapchat, och eftersom inläggen inte finns kvar för evigt är det en funktion som är tacksam att exprimentera sig fram med.

Relevanta hashtags

Du får använda upp till 30 st hashtags per inlägg, men håll dina hashtags relevanta. Har du en lista med 30 hashtags som du klistrar in i precis alla inlägg så kommer det inte vara till fördel för dig. Extra viktigt med relevanta hashtags är det nu när användare kan välja att följa specifika hashtags i sitt flöde. Man kan också blockera konton som visas inom den hashtaggen om man inte tycker att det kontot publicerar relevant innehåll. Får du flera sådana blockeringar så kommer det att påverka ditt konto negativt.


0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *