2018 gick otroligt snabbt för mig! Jag kan inte minnas att något tidigare år swishat förbi i samma höga hastighet. När julen började närma sig var det fortfarande sensommar i mitt huvud. Resultatet av det blev julpyntning i sista minuten, avsaknad av både pepparkaksbak och julgodistillverkning, väldigt sen julgran (men fin) och panikinköp av julklappar.

Nya utmaningar

2018 började med att jag gick från 1,5 års studier och frilansande till en heltidsanställning som digital marknadsförare i en bransch som jag aldrig tidigare berört i något sammanhang. Det blev såklart en stor omställning för mig och en spännande utmaning som jag kastade mig in i med skräckblandad förtjusning.

Digital marknadsföring & e-handel

Våren gick till att projektleda bygget av en ny e-handel och på marknadssidan jobba för att drastiskt öka besöksantalet till den aktuella siten.

E-handeln blev en riktig berg-och-dal-bana med alla sina utmaningar! Men såhär i slutet av året kan jag äntligen känna att det börjar likna ett lyckat projekt som nu kan gå in i en rolig vidareutvecklingsfas.

Och besöksantalet är 5-dubblat sedan januari vilket innebär att jag kan gå all in för konverteringsoptimering nästa år.

Bästa sommaren

Sommaren kom med besked redan i juni och var här för att stanna! Jag jobbade hårt ända in i kaklet till den stora lanseringen i början på juli. Sämsta tiden på året på många sätt och vis att lansera en e-handel, men så var det bestämt.

Med det avklarat kunde jag äntligen gå på några veckors semester i den underbara sommarvärmen som fortsatte att hålla i sig.

Stockholm och Kolmården

Vi inledde semestern med att lämna barnen hos mormor och morfar och själva bege oss till Stockholm för några dagars svettigt promenerande.

Förutom att promenera passade vi även på att besöka gamla vänner på Värmdö, lapa sol på Djurgården, läsa böcker i tystnad och äta en massa god mat.

När vi var klara med huvudstaden hämtade vi barnen för att göra två dagar på Kolmården. Där var höjdpunkten helt klart delfinshowen där vi hade turen att få sitta längst fram och beskåda dessa fantastiska djur.

Vi avslutade vår tour med att besöka vänner i vackra Norge.

Resten av semestern tillbringades till stor del på altanen, som vi till sommaren turligt nog köpt ett nytt möblemang till.

När semestern senare var över men sommaren ändå fortsatte lysa med sin närvaro fungerade altanen även fint som hemmakontor.

Och lite stress på det

Om sommaren var balsam för själen så har hösten varit som en grov peeling på känslig hud.

På jobbet har jag lagt mycket tid på att släcka bränder och bråka med buggar. Det har också blivit mycket parerande mellan olika projekt och tiden har liksom inte riktigt räckt till.

Hemma har vi pysslat med att göra en större ommöblering som inneburit en del spackling, målning och tapetsering. Sådana projekt tenderar ofta orsaka att man hamnar efter med tvättning, städning och övriga vardagliga hushållssysslor. Det gäller att hålla fokus på målet.

Mer av året som gått

2018 är också året då jag började med yoga, något som jag alltid hävdat inte är något för mig. Men det visade sig vara bättre för både min kropp och mitt sinne än vad jag någonsin kunnat föreställa mig.

Mot slutet av året har jag också vågat mig på att börja ta lite mindre frilansuppdrag igen, vilket jag hoppas på att fortsätta med mer eller mindre under nästa år.

Jag har tagit mig tid till att göra fler egna pysselprojekt som en slags terapi och metod att rensa hjärnan från jobb. Jag har till exempel tecknat, skrivit, designat kläder och pysslat med Lennox.

Jag har satt upp en bullet journal för 2019 som ska hålla mitt liv organiserat under hela nästa år. Inspirationen fick jag av min kusindotter Matilda.

Jag har gjort en titthålsoperation i magen och varit sjukskriven i fyra hela dagar. Det är min längsta sjukskrivning i hela min yrkeskarriär.

Jag har gått i fysioterapi med min krånglande axel som visade sig både vara inklämd och feltränad. Dessutom saknade jag jättemycket rörlighet i båda axlarna, vilket också var orsaken till felbelastningen.

Efter rehabiliteringen har jag lyckats komma tillbaka till normala träningsrutiner igen och är snart lika stark som jag var innan.

Slutet gott, allting gott

Den 21 december jobbade jag sista dagen innan en efterlängtad julledighet. Julafton firades sedan hemma hos min kusin med familj och den delen av släkten som numer är stationerade på Västkusten.

Igår satte vi oss i bilen och styrde kosan mot Morgongåva för att fira nyår hos mor, far och syster med familj.

I förmiddags tog jag och Linus med oss Bamse på en härlig promenad i riktigt vinterväder.

I skrivande stund står mina föräldrar i köket och förbereder nyårsmiddagen. Lennox leker med kusinerna och resten av familjen, inklusive hundarna, hänger i soffan med doften av stekos i luften och ljudet av fräsande smör i bakgrunden.

2019

Jag är fullt ut redo att välkomna 2019 med öppna armar vid 12-slaget.

Mitt nyårslöfte blir att komma i mitt livs form under nästa år. När jag fyller 40 i mars 2020 tänker jag vara ett levande bevis för att 40 är det nya 20.

Under nästa år tänker jag också slipa vidare på mina kunskaper om marknadsföring i sociala medier, det i mitt arbete som jag tycker är absolut roligast att hålla på med.

Jag kommer även försöka få fler uppdrag inom content marketing på frilansbasis. Kanske även ett och annat uppdrag som fotograf och grafisk formgivare.

Och slutligen tänker jag viga mer tid åt familjen och hemmet.

Men först: NYÅRSATON


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *