På fritiden försöker jag i den mån det går att göra små projekt bara för min egen skull. Både för att utveckla mig inom mitt yrke och för att det är kul, med betoning på det sistnämnda. Att få jobba helt fritt utan någon beställare då och då är guld värt när man har ett kreativt yrke. Det blir kravlöst och resultatet får liksom bli som det blir. Man kan bli besviken själv, men det sitter aldrig någon kund i andra änden och väntar med spänning på ett slående resultat.

Något som jag känt länge att jag skulle vilja göra mer av är mönsterdesign. Ett bra mönster går att använda till mycket och känslan av att ha gjort mönstret själv på tapeten, tröjan väskan – eller vad man du vill designa – är väldigt tillfredställande.

Jag bestämde mig för att prova att göra ett repeterbart vektoriserat mönster av några skisser som jag gjort för hand. Plockade fram en gammal skiss som jag gjort med kolpenna av en tallkotte och kompletterade med ett par nya skisser med temat skogen.

 Mina skisser med temat skogen som ska få bli en mönsterrapport. Mina skisser med temat skogen som ska få bli en mönsterrapport.

Nu återstår att digitalisera mina skisser och göra en mönsterraport av dem som är både repeterbar och vektoriserad. Om det sedan blir något mer av mönstret återstår att se, men mitt mål är i alla fall att få lite kul övning i mönsterdesign.

Resultatet kommer längre fram i ett eget inlägg 🙂


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *