Välj en sida

GRAFISK DESIGNER, FOTOGRAF & DIGITAL KREATÖR

Med skapandet som drivkraft

Jag har arbetat med grafisk formgivning, digital design och fotografering på heltid sedan 2004. Kreerat, designat och fotograferat på ett eller annat sätt har jag dock gjort så länge jag kan minnas.

Att designa och få vara kreativ är ett måste för mig, och hade jag levt om hela livet så hade jag absolut gjort samma yrkesval igen. Alla dagar i veckan.

Det började i mammas mörkrum

Min fascination för fotografering började redan när jag var liten och min mamma fotograferande äppelblomster och diverse naturbilder som hon sedan framkallade i vårt mörklagda badrum.
I gymnasiet gick jag en fotokurs som tillval, och sedan dess har fotograferingen varit en del av mitt liv. Redan efter gymnasiet började jag ta mindre fotouppdrag och har därefter frilansat som fotograf till och från i hela mitt vuxna liv, även om det aldrig varit min huvudsysselsättning.
Jag har även gått en ettårig fotoutbildning på heltid.

Passionen för grafisk formgivning och design började egentligen också under gymnasietiden och växte fram parallellt med fotograferandet.
Jag och mina vänner knackade HTML på fritiden och byggde hemsidor med blinkande texter och röriga gif-animationer. Jag kände redan då vad jag ville jobba med i framtiden, och så blev det.

Jag har eftergymnasiala utbildningar inom både fotografi och media och har haft yrkesroller som grafisk formgivare, AD, webbdesigner, digital marknadsförare och projekledare på några olika företag genom åren.
Nu driver jag mitt eget företag parallellt med en deltidsanställning som social media specialist.

 

Med hjärta för hantverket

Även om mitt arbete till största delen är digitalt får man ofta unika och handritade element i mina designarbeten. Jag älskar hantverket och jobbar traditionellt med händerna så långt det går. Ett av mina mest använda verktyg när jag skapar grafisk design är min iPad och Apple Pencil.

Jag har ett (nördigt) intresse för färglära och tycker att det är väldigt fascinerande hur färger påverkar oss på olika sätt och hur de kombineras på bästa sätt. Det är något som jag lägger stor vikt vid när jag designar.

 

Sharing is caring

Tiderna förändras med teknikens framfart och idag är möjligheterna för företag att producera sitt eget innehåll mycket större än för 10-15 år sedan. Jag är bara positivt inställd till det och älskar att dela med mig av mina kunskaper. Därför går många av mina uppdrag ut på att lära egenföretagare och nystartade företag att själva producera innehåll till sin hemsida och övriga digitala kanaler.

För de som vill lära sig hur de själva kan fotografera, behandla bilder, ta fram designmallar och producera sitt eget innehåll ställer jag gärna upp som coach och utbildare!

 

Ska vi jobba ihop?
Skicka ett meddelande!